Restauranteigenaar Petra Kuhlman 
Groen van Prinsterercollege (1992-1996)

Als er een kampioenschap bestond voor strafwerk en nablijven? Dan zou Petra Kuhlman een goede kans maken. “Ik heb best schik gehad op het Groen van Prinsterercollege, maar leraren hadden wat me te stellen. Ik was rebels, had nul discipline. Wonder boven wonder ben ik toch geslaagd.”

Tegenwoordig runt ze samen met haar man Mikel Grandcafé Kuhlman in Barneveld. Een gezellig en intiem restaurant met een duidelijke filosofie. “We maken bijna alles zelf en halen zoveel mogelijk ingrediënten hier uit de omgeving. Dat proef je en daar ben ik trots op. Als iemand lekker zit te eten met een goed glas wijn erbij, dan kan ik daar intens van genieten.”

In het restaurant is ze helemaal op haar plek. En zo zie je maar, lacht ze, dat je het best ver kunt schoppen als je naar het vmbo gaat. Achteraf heeft ze een klein beetje spijt dat ze er met de pet naar gooide. Dus gaat bij Kuhlman school altijd voor werk en stimuleert ze jonge medewerkers van haar restaurant om hun opleiding serieuzer te nemen dan ze zelf deed. Haar boodschap? Ga ervoor, doe je best, haal eruit wat erin zit. “Al heb ik natuurlijk niet echt recht van spreken op dit gebied.”

Zelf leidt ze natuurlijk ook een beetje op. Elke dag draagt ze haar bevlogenheid over op het bedieningsteam van Kuhlman. “In de horeca is dat zó belangrijk. Het geeft niet als je iets niet weet of een foutje maakt. Als je er 110 procent voor gaat en gepassioneerd bent, zal de klant je dat vergeven.”