MEERweten - week 47 - 2019

18-11-2019

WEEK 47 - 19 november t/m 25 november 2019

WEEKOPENING

ALS JE JONG BENT  
     
  Aanstaande woensdag 20 november is het de ‘Internationale Dag van de Rechten van het kind’. UNICEF en de Verenigde Naties hebben hiervoor op 20 november 1989 een verdrag aangenomen. Hierin zijn de basisrechten van alle kinderen ter wereld vastgelegd.

Het recht op onderwijs.
Het recht op eigen geloof en cultuur.
Het recht op een naam en een nationaliteit.
Het recht op een eigen mening.
Het recht op een veilig en gezond leven.
Het recht op bescherming tegen mishandeling en geweld.
Het recht op bescherming bij een oorlog.
Het recht op spelen.
Het recht om op te groeien bij familie.
Het recht op veilig drinkwater.
Het recht op goede gezondheidzorg.
Het recht op zorg bij een handicap.
Alle rechten gelden voor alle kinderen over de hele wereld.

Daarom willen wij het deze week hebben over het thema ‘Als je jong bent’. Want je bent net zo belangrijk als ieder ander. Ook in de Bijbel gebruikt God jonge mensen als voorbeeld.

 
 

MAANDAG 18 NOVEMBER

Geniet van je jeugd

Prediker 11:7-10

DINSDAG 19 NOVEMBER

Pittige taak

2 Koningen 22: 11-13

WOENSDAG 20 NOVEMBER

Ik ben te jong!

Jeremia 1: 4-10

DONDERDAG 21 NOVEMBER

Mijn mening

Job 32: 6-10

VRIJDAG 22 NOVEMBER

Serieus genomen worden

Marcus 10: 13 - 16

 

 

AGENDA

 
 

donderdag 21 november
MBO Informatieavond werkveld/ouderbijeenkomst bouwtechniek

vrijdag 22 november
Schaatsen en zwemmen leerjaar 1

woensdag 27 november
Voorlichting Praktijkonderwijs klas 4 en 5

 
 

 

NIEUWS - SCHOOLBREED

AANMELDEN OUDERAVOND VMBO LEERJAAR 1 EN 2  
     
  De eerste cijferperiode zit er op. Deze week vinden de cijferbesprekingen plaats. Voor dinsdag 3 december staat de ouderavond van leerjaar 1 en 2 gepland.

U heeft op maandag 18 november per e-mail een uitnodiging voor de ouderavond ontvangen. Hiervoor kunt u zich digitaal aanmelden, vóór woensdag 20 november 17.00 uur! Instructies hiervoor vindt u in de betreffende e-mail. Uiterlijk dinsdag 26 november worden de gesprekken die voor u ingeroosterd zijn, op het ouderportaal gepubliceerd.

 
 

AANMELDEN OUDERAVOND VMBO LEERJAAR 3 EN 4  
     
  De eerste cijferperiode zit er op. Deze week vinden de cijferbesprekingen plaats. Voor woensdag 4 december staat de ouderavond leerjaar 3 en 4 gepland.

U ontvangt op vrijdag 22 november per e-mail een uitnodiging voor de ouderavond. Hiervoor kunt u zich digitaal aanmelden, vóór dinsdag 26 november 17.00 uur!
Instructies hiervoor vindt u in de betreffende e-mail. Uiterlijk vrijdag 29 november worden de gesprekken die voor u ingeroosterd zijn, op het ouderportaal gepubliceerd.

 
 

OLYMPIC MOVES  
     
  BESTE SPORTER/SPORTSTER

Ben jij ook zo gek op sporten? Zou je wel eens tegen andere scholen willen strijden? Wij doen als De Meerwaarde al een aantal jaar mee aan Olympic Moves. Dit is een landelijk toernooi voor middelbare scholen waarin verschillende sporten wordt gestreden om het Nederlands Kampioenschap voor middelbare scholen. Erg tof natuurlijk!

Zo hopen wij dit jaar mee te doen met:

• VELDLOOP
• VELDVOETBAL
• ZAALVOETBAL
• VOLLEYBAL
• HOCKEY
• KORFBAL
• TENNIS

Wil jij heel graag mee doen? Dan kun jij je inschrijven in de sporthal. Daar hangen formulieren waarop je je naam en klas kunt invullen. Als er heel veel aanmeldingen zijn, dan wordt er een selectiemoment gepland. Bij voetbal is het de bedoeling dat je je als team inschrijft. We houden dan een selectietoernooi met alle teams die zich hebben ingeschreven. Zijn er helaas te weinig inschrijvingen, dan moeten we ons op dat onderdeel uitschrijven.

De sportdocenten

 
 
 
 

NIEUWS - VAN DE EXAMENCOMMISSIE

HERKANSINGEN LEERJAAR 3 EN 4  
     
  Dit schooljaar vinden de herkansingen voor leerjaar 3 plaats in deze weeknummers: 50, 8 en 28 en voor leerjaar 4 in deze weeknummers: 50, 8 en 14. Elke leerling mag tijdens elke herkansing twee toetsen herkansen.

De eerste herkansing komt er alweer aan. De leerlingen van leerjaar 3 en 4 hebben in de week van 9 t/m 13 december de mogelijkheid om twee toetsen van de afgelopen periode te herkansen. Aan het herkansen is een voorwaarde verbonden:

  • HET MOET EEN SCHRIFTELIJKE HERKANSBARE PTA TOETS ZIJN
    (BIJ TWIJFEL OVERLEGGEN MET DE DOCENT).

De leerlingen die zich hiervoor willen opgeven kunnen dit vanaf maandag 25 november doen door het digitale formulier (leerlingenportaal) in te vullen. Leerlingen die twee toetsen willen herkansen moeten ook twee keer het digitale formulier invullen. Dit kan tot en met woensdag 27 november 12.00 uur.

Hieronder vind je een aantal aandachtspunten voor het invullen van het formulier:

  • Vermeld de toetscode. Deze bestaat uit vijf tekens. (bijvoorbeeld 6kec1
  • Vermeld de docent. Denk eraan dat je hier de vakdocent invult en niet je mentor.

Denk er goed aan dat je het formulier zorgvuldig invult. Wanneer je het formulier onjuist of niet volledig invult, is de kans aanwezig dat er voor jou geen toets klaar ligt.
Informatie over precieze dag en tijdstip van de herkansingen krijgen de leerlingen uit de teams.

 
 
 
 

NIEUWS - UIT DE TEAMS

COLLEGIALE SAMENWERKING PRO EN GROEN  
     
  In de praktijklessen groen van het Praktijkonderwijs hadden we het al eens over straten leggen gehad. Wij (de leerlingen van 1p1) wilden wel eens een straatje leggen. Er is er bij ons in de klas zelfs één die al straat in zijn vrije tijd. Daarom hebben we twee mannen uit de 4e klas geregeld die ons wel een lesje straten konden geven.

Eerst moest er een baantje gemaakt worden. Voor de “coaches” een makkie maar wij vonden het best lastig. Daarna mochten we helpen met straten. We hebben verschillende verbanden gelegd, de straat weer afgebroken en daarna weer een ander verband geprobeerd. Het was erg leuk en we hebben er veel van geleerd.
Bedankt Erwin Vlastuin (4kg2) en Nathan Brons (4kg1) voor jullie les.

 
 

THEMAWEEK “ GEZOND LEVEN”  
     
  Afgelopen week hadden de leerlingen van 2GT een themaweek, alles in het kader van Gezond Leven.

Na de introductie op maandag, werden er allerlei activiteiten gedaan, zoals rennen om calorieën te verbranden, een smaaktest, recept maken en uitvoeren van iets gezonds.

Ook hebben de leerlingen gewerkt aan een Magazine, de hoofdredactie controleerde alle stukjes die geplaatst konden worden. Veel samenwerken was heel belangrijk! Binnenkort kunnen we genieten van fantastische eindproducten: het Magazine, met heel veel gezonde tips. Kortom een leerzame en plezierige gezonde week!!
Petje af voor jullie inzet!

 
 

STAGE OP DE AFDELING GROEN  
     
  Op de afdeling Groen lopen de leerlingen elke week een dag stage. Even lekker uit de schoolbanken en leren in de praktijk.

Onze leerlingen lopen stage op heel veel verschillende bedrijven. Zo zou je kunnen kiezen voor een melkveehouderij, een bloemist, een honden trimsalon, een basisschool en nog veel meer. De foto’s zijn vorige week genomen op de open avond.
Leerlingen vertellen hier enthousiast over hun stage, wat ze leren en wat ze allemaal doen op hun stagedag.

 
 
 

 

Postadres
Postbus 223
3770 AE Barneveld


Bezoekadres
Rietberglaan 6
3771 RD Barneveld
 


Contact
T 0342 404 777
info@demeerwaarde.nl