"Samen broeden": wat wil je hier voor terug?!

Een veelkleurig gezelschap uit Barneveld en wijde omgeving droeg op maandag 22 januari 2018 bij aan een betekenisvolle bijeenkomst met de nodige impact en dus meerwaarde. Veelkleurig, betekenisvol, impact en meerwaarde, dat zijn nogal woorden! Klopt. En ik zou ze niet opschrijven als ze niet letterlijk tegen me waren gezegd. Ik krijg er haast nog kippenvel van.

Veelkleurig was het, want wat waren er weer veel mensen. En uit wat een enorme diversiteit van bedrijven, instellingen en scholen. Van Vink tot …, van Welzijn Barneveld tot…, van De Driestar tot… En dan moeten we de gemeente Barneveld natuurlijk niet vergeten. En ook zelf als school niet te bescheiden zijn, want er waren ook veel collega’s van De Meerwaarde. Mooi die betrokkenheid. Gaaf om te zien hoe het gaandeweg de bijeenkomst allerlei geanimeerde gesprekken opleverde. Dat zelfs toen het eigenlijk al afgelopen was mensen bleven omdat ze nog niet uitgepraat waren. Echt top om te merken al die betrokkenheid op De Meerwaarde en vooral op de kansen die we met elkaar kunnen bieden aan de leerlingen op De Meerwaarde!

Betekenisvol, met impact en meerwaarde. Ik kreeg veel reacties op het verhaal van Jos Ahlers over generatie Z. “Wat goed dat we het hier eens samen over hebben, ik heb echt wat geleerd over die nieuwe generatie vanmiddag” zei iemand met hoorbaar enthousiasme. Een ondernemer vulde aan: “ik zei altijd: doe mij die leerlingen van jullie maar, dan maak ik er wel vakmensen van, maar na dit verhaal begrijp ik dat er veel meer bij komt kijken”. En naar aanleiding van de workshop over de werking van het brein: “ik stop direct met multi-tasken, is dat trouwens echt een gymnastiekleraar?”. Ja het was betekenisvol, zo duidelijk dat iemand vroeg: “hoef ik hier echt niet voor te betalen, wat wil je eigenlijk terug?”. Daar kom ik aan het slot nog graag even op terug.

 

Meerwaarde ja. Dat hadden we echt met en voor elkaar. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de nieuwe contacten die zijn gelegd. De opbrengsten van en de follow up op de workshops waar u elders meer over kunt lezen. Over de vele gesprekken die zijn gevoerd. Dit was echt weer Barneveld en omstreken op zijn sterkst. We kunnen met elkaar niet alleen broeden maar ook wel wat eitjes leggen kennelijk. U hebt de bijeenkomst gemiddeld met ruim een 4,5 (op een schaal van 5) gewaardeerd. Fijn!

Tenslotte, nog die ene vraag. Wat ik hier voor terug wil? Ik wil helemaal niet(s) terug. Ik wil vooral vooruit, samen verder. Elkaar verder versterken: waar kansen en mogelijkheden liggen nog meer en intensiever samenwerken als onderwijs, bedrijfsleven, instellingen en gemeente. Leerlingen nieuwe levensechte leersituaties aanbieden. Gewoon omdat we merken zoals ik ook al bij het welkom en de opening zei:  “dat het werkt. Dat onze leerlingen dan andere dingen leren, die ze alleen op school nooit kunnen ontdekken. Omdat daarmee kiezen makkelijker wordt. Omdat het hen motiveert. Omdat ze dan merken dat in Barneveld elk talent telt”.

Wilt u de openingstoespraak van De Meerwaarde teruglezen? OPENINGSSPEECH>

Nogmaals iedereen dank voor zijn bijdrage en betrokkenheid! En: we gaan er samen zeker mee verder.

Met vriendelijke groet,

Met vriendelijke groet,
Bert Brand

Voorzitter College van Bestuur